Pàgines

Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 29 de novembre del 2011

L'ICS diu als metges que si no accepten rebaixar els complements 1.500 interins podrien anar al carrer

Una altra alternativa proposada és que 6.000 treballadors es rebaixin un 25% la jornada laboral



MARÍA BÉLMEZ I POL SOLÀ (ACN) | 03/10/2011 18:33
L'Insitut Català de la Salut (ICS) ha dit als metges que si no accepten rebaixar a la meitat la paga de Nadal i ajornar el cobrament de guàrdies i alguns complements, 1.500 interins podrien anar al carrer. En un recés de la negociació que hores d'ara mantenen els sindicats i els gerents de l'ICS, els sindicats han explicat que els hi ha fet tres propostes: reduir a la meitat la paga de Nadal, que 6.000 treballadors es rebaixin la jornada laboral un 25% o que 1.500 interins vagin al carrer. Els representants de CCOO, Satse (sindicat d'infermeria) i UGT han assegurat als mitjans de comunicació que no acceptaran aquestes propostes.
La reunió ha començat sobre les 16 hores i poc d'una hora més tard han fet un recés, durant el qual els representants dels sindicats han explicat als centenars de persones que es manifestaven a les portes de l'ICS les alternatives. Els manifestants han reclamat als seus representants que no signin cap de les tres propostes i han proclamat crits a favor d'una vaga al sector.

La secretària general de Satse Catalunya, Montse Peña, ha explicat que la proposta de rebaixar a la meitat la paga de Nadal l'han modificat lleugeramnet però "fent-la més complicada". Segons Peña, els hi ha dit que al gener els hi tornarien el 50% d'aquesta quantia a compte dels complements de productivitat, part que ja els van anunciar "que després retallarien". Per això ha considerat que "és com si l'empresa ens demanés un crèdit" i ha valorat que les conseqüències serien les mismes.

Ha afegit que no els han donat cap explicació addicional a la que ja tenien de les dues trobades anteriors, tot i que ha dit que els hi ha aportat alguns números per justificar que han de fer una rebaixa de 22 MEUR que afecta directament als treballadors.

Des d'UGT, Jordi Figuera ha mostrat també la seva negativa a acceptar cap de les tres propostes. "O 22 MEUR de les butxaques dels treballadors, o 6.000 interins es redueixen la jornada laboral i per tant el sou, o sinó 1.500 al carrer", ha resumit.

La portaveu de Sanitat de CCOO, Mari Carmen Navarro, no ha descartat que si l'ICS no modifica cap proposta s'arribi a una vaga del sector sanitari, tot i que ha reconegut que aquesta situació "perjudicaria els usuaris".

De moment, Satse ja ha anunciat que des d'aquesta mateixa nit promourà assembles als centres per explicar quina és la situació i què es pot fer.

A l'espera de que finalitzi la reunió, un grup dels 300 treballadors que es manifestaven a les portes de l'ICS han iniciar una marxa pels carrers del centre de Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada