Pàgines

Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 24 de novembre del 2011

Les mesures econòmiques del govern del Principat castiguen novament les classes populars

Tan sols dos dies després de les eleccions generals, el Govern de Convergència i Unió ha tornat a mostrar el seu tarannà neoliberal, anunciant mesures econòmiques que novament castiguen les classes més desafavorides.

En trets molt generals:

Pel que fa a la sanitat, consideren implantar un “tiquet moderador”, amb un pagament addicional per cada recepta.

Pel que fa a l’ensenyament, s’apujaran encara més les matrícules universitàries, que aquest any ja s’han incrementat un 7,6%, per començar…

La mobilitat també patirà increments en l’impost sobre hidrocarburs i en el transport públic.

Les treballadores i treballadors públics patiran una enèsima retallada, després d’anys de “contenció”, una rebaixa de sous a partir de mitjan 2010, congelació d’aquesta retallada el 2011 i retallada d’altres conceptes retributius durant aquest mateix any: cap aportació de la Generalitat als fons de pensions, reducció a la meitat dels fons d’acció social i congelació dels complements de productivitat.

Pel que fa a l’aigua, es prepara un increment del cànon del 10%, després de la pujada del 8,5% que ja ha patit enguany.

Es destaca la manca de progressivitat en aquests increments, ja que una vegada més serem les capes populars qui suportarem els “necessaris ajustos per evitar mals majors” i preservar l’Estat del benestar. Benestar, per a qui, ens preguntem.

Es continua insistint en el tipus de mesures que de manera reiterada han demostrat la seva inoperància. Es continua insistint en el control del dèficit i del deute públic com a úniques variables sobre les quals operar. Tractat de Maastrich, Pacte d'Estabilitat i Creixement, reforma exprés de la Constitució Espanyola... Ens trobem en una situació molt greu, definida per una taxa d'atur al voltant del 20%; segons la darrer informe de l’EPA l'atur a Catalunya afecta 742.000 persones, de les quals 200.000 no reben cap tipus de prestació. La població de l'Estat espanyol representa el 14% de la zona euro i en canvi l'atur representa el 31% del total. I les previsions de creixement econòmic són pràcticament nul•les. L'estancament, tant econòmic com social, arriba a llindars preocupants.

Les mesures d'ajustament i reducció del dèficit via disminució de la despesa estan ja “tocant os” i es reconeix des del Govern. Els increments d'ingressos repercuteixen un altre cop sobre el gros de la població: increment dels costos del transport públic, i increment de les taxes pels carburants, increment de taxes universitàries, plantejament del copagament sanitari (recordem que a Catalunya ja paguem més car el carburant per finançar el sistema sanitari).

Totes aquestes mesures aniran disminuint la despesa interna i aniran afeblint la nostra economia, els acomiadaments en el sector públic incrementaran l'atur i les progressives retallades salarials afectaran negativament el consum.

Contra aquesta nova agressió, la Intersindical-CSC reitera que les mesures que permetran superar la situació actual passen per la progressivitat fiscal, que pagui més qui més té per mitjà de l’impost de patrimoni, de l’impost de succesions, fiscalitat de les SICAV o fiscalitat de les societats instrumentals...

Cal també un control real i efectiu del frau fiscal: estem a un 23% del PIB, mentre que la mitjana europea se situa en el 13%. Passar del 23% al 13% de frau fiscal suposa a Catalunya un ingrés de 7.000 milions d'euros. L'eliminació del dèficit fiscal, calculat en mitjana anual, suposaria un ingrés de 13.832 milions d'euros. L'estalvi/guany de les mesures proposades suposa 1.000 milions d'euros. Només atacant el problema d'arrel serà possible reactivar l'economia i donar resposta a les necessitats socials. El problema no és de deute o dèficit, el problema és d'economia real.

NOTA DE http://www.intersindical-csc.cat/index.php?obre=01noticies_ampliar&id=1285

CCOO Informa: Retallades del Govern MAS

La Vicepresidenta de la Generalitat, la mateixa que va dir fa uns mesos, que no se’ns tocaria més el sou, torna a mentir quan diu que les retallades estan “parlades” amb els sindicats. En cap moment el Govern ha volgut aclarir-nos ni concretar les seves intencions, ni abans ni després de les eleccions. Com sempre, fa servir TV3 i, com a fet consumat, aprofitant per sembrar el dubte respecte que tots estem d’acord.

Ha afirmat que el retall serà sobre el complement específic (la resta depèn de Madrid) i en dos moments de l’any 2012. Ja veieu per on va la cosa. I ni té convocada la Mesa General d’Empleats Públics, que és on cal tractar les qüestions de les nostres condicions de treball.

CCOO Indignació davant la bateria de mesures presentades

CCOO considera una manca d'ètica democràtica el fet que el president Mas anunciï una bateria de mesures dos dies després de les eleccions sense haver-les situat en el debat electoral

CCOO de Catalunya vol mostrar la seva indignació davant la bateria de mesures presentades avui pel president de la Generalitat, Artur Mas, sense haver-les situat en cap moment en el marc del debat electoral. Per a CCOO aquesta actuació representa una manca d’ètica democràtica i un engany a la ciutadania que ha votat amb total desconeixement de les intencions del Govern de Catalunya i de la força política que el dirigeix.

CCOO li vol recordar al President Mas que qualsevol mesura que pugui modificar les condicions laborals dels treballadors s’ha de negociar en l’àmbit corresponent, tant si són treballadors públic com privats. A més, aquest sindicat vol recordar-li també que des de l’any 2007 els treballadors públics han tingut fortes afectacions negatives amb retallades i congelacions de salaris, sense que aquestes mesures hagin tingut cap resultat positiu en la reactivació de l’economia ni en la creació d’ocupació.

CCOO de Catalunya insta al President Mas a obrir un espai de concertació social amb empresaris i sindicats per negociar mesures urgents que impulsin la reactivació econòmica a Catalunya i en conseqüència es comencin a crear llocs de treball frenant la sagnia de la pèrdua constant d’ocupació.

CCOO reclama al Govern de la Generalitat que activi immediatament la seva capacitat de caràcter fiscal, aplicant i recuperant impostos com el de patrimoni o el de successions per garantir recursos públics suficients i imprescindibles per desenvolupar les polítiques públiques necessàries per mantenir el nostre estat del benestar.

Feu clic per veure les declaracions de Dolors Llobet, secretària de Comunicació i portaveu de CCOO de Catalunya, efectuades el dimarts 22 de novembre de 2011.

La UGT de Catalunya no acceptarà



La UGT de Catalunya no acceptarà a la taula de negociació dels empleats públics cap de les anunciades avui ple govern de la Generalitat de Catalunya, com una nova rebaixa de les retribucions dels empleats públics o la “reducció selectiva de treballadors en determinats organismes”. Tanmateix, rebutgem la proposta del govern a l’augment de diferents taxes, mesura que castigaria especialment les rendes més baixes.

Artur Mas sube 12.000 euros el sueldo de siete cargos de confianza de las delegaciones territoriales.

Austeridad, sí, pero no igual para todos. Porque mientras Artur Mas no para de recortar en temas como la sanidad y reclama sacrificio a los ciudadanos, siete los cargos de la Generalitat que ejercen como jefes de gabinete de los delegados en los ámbitos equiparables a las veguerías han visto incrementado su sueldo en 12.000 euros brutos al año (hasta sumar 60.000 euros, si atendemos a las cifras más conservadoras hechas públicas en diversos medios).
Entre ellos el de Tarragona, el periodista procedente de Canal Catalán, Joan Martínez. La decisión, que hace chirriar la coherencia del discurso del Ejecutivo convergente, se pone en práctica a partir del aumento de la escala funcionarial de los jefes de gabinete y se justifica por los ahorros conseguidos en las delegaciones territoriales gracias a la reducción de presencia territorial de algunos de los departamentos. Ahora bien, la pregunta es obvia: en resumidas cuentas, en cuanto se ahorra realmente el final? Y más si tenemos en cuenta que la propia Generalitat ha aplazado la aplicación de la ley de veguerías.

Asimismo, y para poder tener elementos comparativos que ayuden a valorar la subida, hay que tener presente que el jefe de gabinete del delegado de gobierno en Tarragona cobrará más que el alcalde de la ciudad, Josep Fèlix Ballesteros, que tenía un sueldo de 64.000 euros antes de recortar lo en un 10% a raíz de la decisión del gobierno central de reducir el salario de los funcionarios.

Según se refleja en diversos medios de información, entre ellos ‘El Periódico’, todos los beneficiados por esta contradicción del discurso de Mas “son personal eventual y fueron contratados como cargos de confianza. Están adscritos al Departamento de Presidencia y básicamente su función es coordinar la labor de los delegados territoriales”.

Concentració Plaça Sant Jaume de Barcelona el proper diumenge dia 27 de noviembre a les 11h.

Per iniciativa d’un grup de ciutadans s’ha convocat una concentració pacífica per mostrar el nostre desacord i el nostre descontent davant les recents declaracions del president de la Generalitat de Catalunya Artur Mas en les que s’anuncien noves retalladles de sou d’empleats públics i augments de tases als ciutadans. La concentració es durà a terme davant el Palau de la Generalitat a la Plaça Sant Jaume de Barcelona el proper diumenge dia 27 de noviembre a les 11h.

Francesc Homs: “Volem model andalús o model europeu?” RAC1

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha justificat a El món a RAC1 que esperessin al 22-N per anunciar una nova onada de retallades. “Si ho haguéssim anunciat abans, ens haurien acusat de ‘populistes’”. Homs ha raonat que Catalunya s’ha d’emmirallar “o en el model andalús o en l’alemany”. L’han coentrevistat Francesc Marc Álvaro,Ernest BenachJordi de Juan i Josep SolerEl secretari general de Presidència del Govern ha dit en una entrevista a El món a RAC1 que:
- “No podem continuar retallant serveis socials que afecten la gent i hem de buscar mesures alternatives.”
- “No vam deixar de dir mai que els pressupostos del 2012 serien molt durs.”
- “Estic orgullós d’un país que pren iniciatives i depèn d’ell mateix. [...] No esperem que ens ho diguin des de Madrid.”
- “Ara som al govern, però estic convençut que si n’hi haguessin uns altres haurien fet el mateix.”
- “O ens emmirallem amb Andalusia o ens emmirallem amb els alemanys.”
- “Crec que no [ens tocarà el rebre amb les retallades de Rajoy].”
- “Cadascuna d’aquestes mesures té la seva recurrència. Ho començarem a notar en els propers dos o tres mesos.”
- “Sí, als funcionaris la retallada els afectarà en els complements de la nòmina, dos cops l’any.”
- “El fons de competitivitat queda pendent aquest 2011. No l’han volgut pagar, ho han dit sempre.”
- “Els 750 milions d’euros de l’addicional tercera no ens l’han pagat. I això és més greu. La sensació que tenim és que els inquilins de la Moncloa estan més per fer les maletes que per pagar.”
- “El tiquet moderador no és exactament un copagament.”
- “El tiquet moderador no té un esperit recaptador, sinó dissuasiu.”
- “El bitllet de pràcticament tots els transports públics pujarà per damunt de l’IPC perquè el forat és notable i s’ha de cobrir.”
- “La precisió concreta la tindrem quan concretem els pressupostos.”
- “Si fem tot el que estem fent és per no només continuar pagant les nòmines, sinó garantir les quotes de l’estat del benestar. Això ens farà sortir del túnel. No fer res ens portarà a l’abisme.”
- “Molestarem directament els 200.000 treballadors que hi ha a la Generalitat de Catalunya. Però hem dit que no a retallar serveis.”
- “Quan portem els pressupostos al Parlament buscarem el suport d’aquestes tres forces: el PP, ERC i el PSC.”
- “Si fas perquè fas. Si no féssim, perquè no prenem mesures. Els que ens critiquen a nosaltres són els que critiquen Rajoy perquè no fa.”
- “Cal promoure millor i més grans acords parlamentaris. Un dels motius pels quals no hem presentat els pressupostos abans de finals d’any [...] és per mirar de trobar solucions als problemes plantejats amb el PSC, ERC i el PP. No excloc els altres, però els que representem la centralitat del país hi estem d’acord.”
- “Celebrem el context de predisposició d’ERC.”

El Govern recortará 'privilegios' a funcionarios

La intención es introducir criterios de productividad del sector privado en el público |Entre los planes figura la reducción de la acumulación de días festivos
Política | 24/11/2011 - 01:48h
Jordi Barbeta
JORDI BARBETA
Barcelona

PRIMEROS DETALLES DEL AJUSTE
  • EDUCACIÓN
    En el curso 2012-2013, las tasas universitarias subirán alrededor del 7,5%. Para compensarlo, el Govern aumentará las becas para las rentas más bajas

    SANIDAD
    Salut estudia cobrar entre 20 céntimos y un euro por receta para recaudar unos 70 millones al año. Los jubilados y algunos enfermos crónicos estarán exentos

    FUNCIONARIOS
    El recorte salarial de los funcionarios se aplicará a un complemento de las pagas extra de verano y Navidad del 2012. Será entre el 1% y 3% del sueldo bruto anual

    GASOLINA
    El aumento del precio de la gasolina se aplicará sobre el llamado céntimo sanitario, que en realidad es de 2,4 céntimos por litro. Se llegará a 4,8
Mientras la agencia Bloomberg destacaba ayer las medidas de ajuste del Gobierno catalán, otra agencia internacional, Reuters, señalaba que "el próximo primer ministro español recaba información financiera antes de actuar". El plan de ajuste anunciado el martes por el president de la Generalitat, Artur Mas, ha sido interpretado en el mundo entero como el prólogo de lo que no tendrá más remedio que hacer el Gobierno español.
La "experiencia piloto" catalana se encuentra en fase de elaboración pero la filosofía del plan está perfectamente definida. Se trata de que "muchos se sacrifiquen un poco" y de "bajar sueldos para mantener la calidad de los servicios y los puestos de trabajo". La iniciativa fue saludada como "de sentido común" e "inevitable" por las organizaciones patronales y por la intelectualidad economicista, mientras los sindicatos amenazaron con nuevas movilizaciones.
En lo que afecta al funcionariado, el Govern prepara una ambiciosa reforma administrativa con la que pretende "parangonar las relaciones y los derechos laborales de los trabajadores públicos a los de los trabajadores privados". Eso, en Román paladino, significa reducir privilegios de los funcionarios y de los empleados de las empresas públicas que no tienen los demás. Un ejemplo circula de boca en boca. Los funcionarios tienen además de las vacaciones convencionales, entre una semana y once días de auseto para asuntos propios que los trabajadores de la industria no tienen. La intención del Govern es introducir criterios de productividad del sector privado en el público.
La reducción salarial a la que hizo referencia el president Mas sólo afectará a un complemento de las pagas extras de junio y diciembre. porque la Generalitat no tiene competencias para bajar el sueldo base. Fuentes de la Generalitat aseguran que la reducción será progresiva, es decir afectará más a los que más cobran y en ningún caso superará el 3% del salario bruto anual.
Obviamente todas estas medidas deberán negociarse con los sindicatos, por eso la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ya ha convocado la Mesa de la Función Pública para los días 30 de noviembre y 1 de diciembre próximos.
Con su plan de ajuste para cumplir con el objetivo de déficit marcado por la Unión Europea, la Generalitat pretende ahorrar mil millones, más otros mil de la venta de activos, principalmente inmuebles. Uno de las fuentes de ingresos con la que la Generalitat espera recaudar más es con el recargo del céntimo sanitario. El Govern pretende utilizar al máximo la capacidad normativa de la Generalitat, lo que significa doblar el recargo actual. Pasando de 2,4 céntimos por litros a 4,8, los 273 millones de euros que se recaudaron en 2010 se convertirían en alrededor de 500 en 2012, teniendo en cuenta que en 2011 la recaudación ha evolucionado a la baja. Este recargo no afectará a los profesionales del sector como transportistas, agricultores y pescadores.
El aumento del precio del transporte público tiene como objetivo además del ahorro concienciar a la población sobre el coste de los servicios públicos. Con el precio del billete apenas se cubre un 40% y la intención del Govern es que los usuarios asuman como mínimo el 50% del coste del servicio. La T-10 en Barcelona, que se vende ahora a 8,25 euros rondará los 10 euros.
El denominado "ticket moderador" con el que la Generalitat pretende restringir el gasto farmacéutico no puede afectar al precio del medicamento, porque tampoco la Generalitat tiene competencias para ello. Los técnicos del Govern se han inventado una tasa por el gasto administrativo que representa la gestión de la receta y que supondrá un recargo de entre 0,20 y 1 euros. La previsión es recaudar con ello 70 millones de euros por año.
Otros recargos ya estaban previstos como el aumento del canon del agua que será del 10% y que tiene como objetivo prioritario sufragar las deudas contraídas por la Agència Catalana de l'Aigua durante la gestión del tripartito.
También se había prefijado de antemano un aumento del 7% de las tasas universitarias, que es lo máximo que permiten las competencias de la Generalitat. El Govern pretende negociar con el nuevo Gobierno español que suprima los límites impuestos a las comunidades autónomas.
La secretaría de Universitats considera que es excesivo el décalage entre el coste real y el precio de la matrícula y que no es justo que todos los alumnos paguen igual independientemente de su renta. Si ahora los alumnos cubren hasta el 15% del coste, la pretensión del Govern es alcanzar el 25%, pero además pagar según la renta familiar, de manera que la matrícula universitaria tenga efectos redistributivos. Pagando más los que más tienen, podrá ampliarse el 25% del incremento que se destinará a becas. Universitats no considera justo que las familias con nivel de renta elevado que optan por escuelas privadas o que pagan cuotas elevadas en algunas concertadas paguen en la universidad lo mismo que los demás
.http://www.lavanguardia.com/fotos/20111124/54239265347/ninots.html#.Ts435TpjPY0.blogger

El Govern estudia reduir els festius als funcionaris, segons 'La Vanguardia'

Artur Mas prepara una reforma per retallar privilegis als treballadors públics. La retallada del sou serà d'entre l'1% i el 3%

La retallada salarial dels funcionaris serà d'entre l'1% i el 3% del sou brut anual, segons informa La Vanguardia. S'aplicarà a un complement de les pagues extres d'estiu i Nadal del 2012, tal com va avançar aquest dimecres la vicepresidenta Joana Ortega. La mesura forma part de la segona onada de retallades anunciada per Artur Mas per reduir el dèficit i complir amb Europa. La Vanguardia assegura que el Govern, a més, prepara una reforma per retallar privilegis als funcionaris. Els plans d'ajuntament acostaran el règim laboral públic al privat. Entra altres mesures es reduirà l'acumulació de dies festius. Actualment els funcionaris, a més dels dies festius que fa tothom, disposen onze dies de festa per a assumpres propis.

Artur Mas cobra el doble que la resta de presidents autonòmics

Mentre Artur Mas i el seu Govern ens donen lliçons d’austeritat  i ens insisteixen que la nostra sanitat no és econòmicament sostenible, ni tampoc ho és la nostra educació, ni els nostres serveis socials, ni els nostres salaris, mentre ens volen fer creure que aquesta demolició programada de l’estat del benestar és un sacrifici que hem de fer tots plegats pel futur del nostre país, ell, el Molt Honorable Artur Mas, s’enduu cada any a la butxaca un sou que pràcticament dobla el de la mitjana de la resta de presidents de les comunitats autònomes.

El despropòsit arriba fins al punt que Artur Mas cobra 65.000€ més a l’any que el president del govern espanyol.
De manera que quan el Molt Honorable o algú del seu Govern torni a aparèixer demanant-vos més sacrificis, demanant-vos comprensió si un dels vostres familiars no té quiròfan on operar-se fins d’aquí un any, recordeu-li els 144.000 euros que cobra, i recordeu-li que un sou que dobla el de la mitjana de presidents (73.929€) no tan sols no és sostenbile per a l’economia del nostre país sinó que és una vergonya que només algú molt desvergonyit pot seguir justificant.
http://nestemtips.files.wordpress.com/2011/10/sou_arturmas.png
ENLLAÇ A: Us vigilem!

N'estim tips. N'estem farts que polítics i banquers se'ns pixin a la boca mentre ens diuen que plou. S'ha acabat, i som aquí per a demostrar-ho.

PLAN ECONÓMICO DE AHORRO PARA EL 2012

Ortega concreta que el recorte a los funcionarios afectará a las pagas extras de junio y diciembre

  • "Llevamos un año de ajustes y en estas elecciones la gente ha premiado el rigor", subraya la vicepresidenta
  • Homs matiza que la reducción será según el nivel salarial

Miércoles, 23 de noviembre del 2011 - 18:04h.
EL PERIÓDICO / Barcelona
La consellera de Governació i Relacions Institucionals y vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha concretado este miércoles por la mañana algunos de los recortes que ayer anunció Artur Mas para reducir el déficit en 1.000 millones. Entre ellos, se incluirá la eliminación de una parte de los complementos de las dos pagas extras de los funcionarios, la de junio y la de diciembre.
En todo caso, Ortega, ha detallado que se tratará de un "esfuerzo temporal, acotado al 2012 y, además, mínimo".El portavoz de la Generalitat, Francesc Homs, en una entrevista en Catalunya Ràdio, también ha hablado de la cuestión, matizando que la reducción será en mayor o menor medida según su nivel salarial: el que más cobre se le recortará más (en elanterior ajuste a los funcionarios ya fue así). Asimismo, ha confirmado que la medida será temporal y solo estará en vigor durante el 2012. Y "totalmente asumible" por los empleados públicos. Además, ha dicho, "a aquel que no llegue a fin de mes, no se le aplicarán las medias, aquellos que no puedan pagar la universidad, se les ayudará para que puedan".
"Molestaremos directamente a los 200.000 trabajadores que hay en Catalunya, pero hemos prometido que no recortaríamos los servicios" sociales, ha reconocio Homs esta mañana en otra entrevista en RAC-1.

SUBIDA DE TRANSPORTES POR ENCIMA DEL IPC

Este martes, el Govern explicó que quiere implantar una tasa farmacéutica y subir las de agua, transporte público y universidades. El portavoz Homs ha aclarado algunos puntos: la subida del precio de "prácticamente todos los transportes" será superior al del IPC y que el tíquet moderador' no es un elemento recaudador, sino disuasorio.

SENTARSE CON LOS SINDICATOS

Aunque ha explicado que la letra pequeña no está acordada aún, Ortega ha comentado que el lunes por la tarde ya avisó a los sindicatos de que tendrían que sentarse a hablar de los nuevos ajustes.
Sobre la respuesta de la oposición, que ayer criticó las nuevas medidas de recorte, la vicepresidenta ha lamentado su actitud "beligerante" y le ha pedido responsabilidad para apoyar al Govern en unos ajustes que, cree, necesarios. "Cuando escucho hablar de fraude democrático a algún líder de ICV, creo que se le debería caer la cara de vergüenza".

MEDIAS DESPUÉS DEL 20N

El portavoz del Govern también ha justificado el hecho de que el president Mas no haya presentado las medidas de ajuste antes de la cita electoral del 20N. "De haberlo hecho antes nos habrían acusado de populismo", ha dicho. "PSC y PP nos pidieron que el debate sobre el pacto fiscal se hiciera después de las elecciones, lo mismo debería servir a la hora de anunciar las nuevas medidas", ha manifestado, al mismo tiempo que se ha justificado: "Ahora estamos en el Govern, pero estoy convencido de que si hubiera otros habrían hecho los mismo", ha explicado.
Homs ha recordado que el Govern ya avisó de que las medidas que había que tomar para atajar la sangría del déficit y luchar contra la crisis serían duras. "No creo que nadie se deba sorprender" de lo anunciado. Ha reiterado el diagnóstico de Artur Mas: "Hemos tocado hueso y ya no podemos recortar más en sanidad ni en el resto de los departamentos. Por tanto subimos impuestos".

NO HABRÁ DOBLE SUPRESIÓN

En declaraciones a Els matins de TV-3, Ortega ha incidido en que la Generalitat suspendería inmediatamente una eventual rebaja salarial de los funcionarios a su cargo si Mariano Rajoy aprueba otra similar para toda España.
El empleado público catalán no sufrirá rebaja sobre rebaja, aunque Ortega ha reiterado la necesidad de acometer recortes "para mantener los servicios a los ciudadanos". "Hace un año que hacemos ajustes", ha resumido Ortega, que ha resumido a continuación: "En estas elecciones la gente ha premiado el rigor".

SOLO EL 2012

La vicepresidenta ha recordado que lo que dijo este martes Mas es una "medida temporal" que afectará solo al año 2012 "y a los trabajadores públicos que tienen un trabajo seguro".
Respecto al "tíquet moderador" sanitario ha dicho que no es un copago. "Lo que ponemos sobre la mesa es un tíquet que permita no hacer un abuso del sistema: la gente no puede tener en casa más medicamentos de los que necesita", ha dicho. Y ha subrayado: "Hemos de incentivar que no tengamos medicamentos que no necesitemos".
Ortega ha señalado que el Govern ha decidido emprender estas reformas con el objetivo de poder incrementar en los próximos años la inversión pública en Catalunya, esencial para asegurar el crecimiento económico y generar empleo. Así, ha recordado que la cartera de Territori i Sostenibilitat ha sido una de las que más recortó su presupuesto en el 2011. El año que viene comenzará a incrementarse la inversión levemente y será en el 2013 cuando haya un aumento más significativo.

MODELO ANDALUZ Y ALEMÁN

"Podemos seguir el modelo andaluz o el de les economías líderes, como el alemán, que ya han tomados estas medidas", ha recordado Homs, apelando a a la responsabilidad del Ejecutuvo catalán con los compromisos con el Estado y con Europa en cuanto a déficit en contraposición a la actitud de otros Gobiernos autonómicos, como el andaluz.