Pàgines

Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 23 de novembre del 2011

LA UGT NO ACCEPTARÀ UNA NOVA REDUCCIÓ DEL SALARI DELS EMPLEATS PÚBLICS




dimarts, 22 novembre de 2011

La UGT de Catalunya NO acceptarà a la mesa de negociació dels empleats públics cap de les retallades anunciades avui pel govern de la Generalitat de Catalunya, com una nova rebaixa de les retribucions ni de les condicions de treball dels empleats públics o la “reducció selectiva de treballadors en determinats organismes”.
Des del nostre sindicat entenem que no és just que el govern de la Generalitat de Catalunya utilitzi reiteradament la reducció de les retribucions dels empleats públics per quadrar els comptes. Menys encara quan plou sobre mullat. Els empleats públics han patit ja una doble reducció retributiva, l’aplicada des de l’Estat, del 5%, i l’aplicada pel govern de la Generalitat, que va suposar una important reducció en retribucions complementàries i diferides.
Aquest govern, en nom de l’austeritat pressupostària, preveu gastar 18 milions d’euros per acomiadar a 1500 treballadors de les empreses públiques de la Generalitat, contractant a empreses externes per feines que perfectament es podrien fer amb recursos humans propis dels departaments.
Des de la UGT Generalitat creiem que el president hauria de defensar l'administració que presideix i en lloc d'això està convertint una administració que ja és prima, en relació amb la mitjana europea i espanyola, en una administració anorèxica en la qual ja comença a ser impossible atendre serveis públics essencials.

Està clar que aquest govern NO creu en l’administració pública catalana ni en els seus treballadors i treballadores i vol aprofitar la crisi per a privatitzar tot el que sigui rendible i que empreses privades facin negoci amb els serveis públics.
La UGT NO farà ni un pas enrere. Exigirem informació detallada del que ha manifestat el president en relació amb “la retallada de salaris, condicions laborals i reducció selectiva d’empleats públics a determinats organismes” i establirem la millor defensa possible.




Han trigat menys de 48 hores des de les seves eleccions a “sortir de l’armari” més imflats i “mesiànics” que mai per a dir-nos que faran l’únic que han demostrat saber fer: Retallar i retallar. Aixó si, sempre als mateixos
El conflicte està servit.
Serà imprescindible la teva participació activa. Estem patint un moment històric de regressió de condicions laborals. Junts tindrem més força. Si tu hi ets, ho aconseguirem!

Noves mesures del Govern de la Generalitat per al 2012 CCOO

FotoEl president Mas ha anunciat noves retallades en els sous dels treballadors i treballadores públics.

mes info

NOVES RETALLADES Intersindical-CSC Administracions Públiques


...Els empleats públics tornarem a tenir el 2012 noves retallades salarials. Hem de sumar també, les que ja hem patit des del 2010 amb la qual cosa la pèrdua de poder adquisitiu es fa insostenible.
La retallada pel que sembla afectarà a les pagues extraordinàries i es farà d'una manera progressiva.
Cal encara saber la magnitud de la tragèdia, es a dir, la quantitat que es volen estalviar i que per tant deixarem de guanyar.
Per si tot això fos poc, a més, haurem de suportar increments impositius que provocaran l'alça del preu dels transports, dels serveis de subministraments, de la educació universitària i de la sanitat.
En l'últim full informatiu ens fem ressò de tot això. Creiem que hi ha altres alternatives i que ha arribat el moment de donar una resposta unitària i contundent que freni aquesta sagnia que només sembla afectar a la classe mitjana.

http://fap-csc.blogspot.com/2011/11/noves-retallades.html

La rebaixa dels sous públics és temporal i afectaria parts de les dues pagues extres

Barcelona

Ortega diu que la rebaixa dels sous públics és temporal i afectaria parts de les dues pagues extres

Marta Carnicé Actualitzat a les 11:42 h   23/11/2011



L'endemà que el president Artur Mas anunciés que s'apujaran els impostos, s'incrementaran les taxes i hi haurà noves baixades dels salaris dels treballadors públics, la vicepresidenta del govern ha defensat les mesures a "Els matins" de TV3 emparant-se amb el propòsit de complir l'objectiu del dèficit de l'1,3% l'any que ve. Joana Ortega ha manifestat que la rebaixa dels sous públics és una mesura temporal acotada al 2012 per evitar acomiadaments i que tot apunta que afectarà les pagues extres. D'altra banda, ha defensat el "tiquet moderador" en els medicaments per combatre'n l'abús del consum.

Els treballadors públics veuran reduïdes les pagues extres del juny i el desembre l'any que ve, segons ha deixat entreveure la vicepresidenta del govern a "Els matins", on ha donat algun detall més sobre les noves mesures d'ajust anunciades pel president Artur Mas. Unes mesures que, segons ha justificat, serveixen per evitar acomiadaments i mantenir els serveis que ofereixen als ciutadans. Tot i això, ha assegurat que hi estem obligats pel context actual, però també per l'herència rebuda.

Ortega ha explicat que la rebaixa del sou dels treballadors, que afectarà unes 200.000 persones, és una mesura temporal acotada al 2012 i que afectarà una part del complement de la nòmina: "Segurament dos cops a l'any". Per tant, tot apunta que la reducció afectarà les pagues extraordinàries.

Davant d'aquesta mesura, la vicepresidenta ha demanat "sacrifici i esforç" als treballadors públics "per no haver d'augmentar la bossa d'atur". Ara bé, s'ha mostrat convençuda que aquest col·lectiu "entén les rebaixes i és conscient que ha de fer l'esforç" i ja ha avançat que si el govern espanyol pren alguna mesura més que afecti els sous, "la Generalitat la retirarà".

Ortega ha afegit que hores abans que Mas anunciés les noves retallades pel 2012, en va informar personalment els sindicats. En aquest sentit, ha manifestat: "Hem de fer l'esforç d'un pacte consuat amb Parlament i sindicats per parlar de retallades que afecten la funció pública". 


El "tiquet moderador" per combatre l'abús del consum


Sobre el "tiquet moderador" per les receptes de medicaments, que suposaria un pagament afegit per part de l'usuari, a banda del copagament que ja assumeix actualment, Ortega ha manifestat que la mesura vol combatre l'abús del consum. "La gent no ha de tenir a casa més medicaments dels que necessita", ha dit.

En qualsevol cas, la vicepresidenta, que ha manifestat que amb totes les rebaixes esperen estalviar 1.000 milions d'euros, ha assegurat que s'han de mantenir els serveis públics peròcal fer un esforç suplementari per mantenir els serveis bàsics i, en aquesta línia, ha defensat que l'executiu vol dur a terme polítiques "per coresponsabilitzar els ciutadans i que tothom sigui conscient que els serveis públics tenen un cost i han d'ajudar a finançar-los". "Tothom s'ha d'estrènyer el cinturó", ha dit. Ara bé, ha reconegut: "Hi ha coses on no es pot retallar".

La congelació en obra pública es mantindrà durant el 2012


Joana Ortega també ha anunciat que la congelació en obra pública es mantindrà durant el 2012 però que està previst començar a reactivar-la a partir del 2013.

Després de reiterar que hi ha nivells administratius excessius, la consellera de Governació ha manifestat: "Necessitem que els ajuntaments mancomunin serveis i puguin rendibilitzar les grans infraestructures que s'han fet".

Pel govern català, el pacte fiscal és prioritari i "ho posarem sobre la taula cada cop que haguem de parlar amb el PP". Ortega també ha defensat que l'estat espanyol necessita recompondre la relació de Catalunya i Espanya.

Pel que fa al moment d'anunciar les mesures, dos dies després de les eleccions generals, la consellera ha explicat que ho han posat sobre la taula en "el moment que crèiem oportú" i "quan s'ha començat a treballar amb els pressupostos". A més, ha recordat com "l'oposició ha jugat de manera deliberada en la campanya" amb els ajustaments que ha portat a terme aquest 2011 l'executiu català. Així doncs, creu que si hi hagut cost electoral, ha estat en l'últim any i, tot i això, ha sentenciat: "La gent ha premiat el rigor, la coherència, la responsabilitat i la transparència". I és que, segons assegura: "La gent entén els ajustos i demana lideratge, que s'expliquin mesures i que s'apliquin".

Sigui com sigui, el govern continuarà allargant la mà a tots els grups, però ha demanat responsabilitat a la resta de formacions.

Roda de premsa president Mas









El president Mas anuncia noves mesures per reduir la despesa el 2012 sense posar en risc els serveis públics bàsics

  • El president assenyala que aquesta segona fase de polítiques d’austeritat “permetrà complir amb els objectius de dèficit pactats amb la UE i el Govern Central”
  • Els dos eixos principals d’aquestes actuacions són la reducció moderada dels ingressos dels empleats públics i la corresponsabilitat en el manteniment dels serveis públics essencials
  • Artur Mas assegura que “el Govern no afluixarà” amb el pacte fiscal perquè “tots aquests sacrificis que em veig obligat a demanar no hauria de demanar-los si el tinguéssim”

El president durant la roda de premsa
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat avui les principals mesures de la segona fase del pla d’ajustament que el Govern aplicarà a partir del 2012. El cap de l’Executiu ha defensat la necessitat d’aquestes actuacions per “no posar en risc l’estat del benestar ni els serveis públics bàsics” i “per complir amb els objectius de dèficit pactats amb la Unió Europea i el Govern central”.
Artur Mas ha recordat que la primera fase d’aquest pla d’ajustament, que s’està aplicant durant aquest any 2011, s’ha centrat en la reducció de la despesa pública, però ha dit que no es pot fer només en aquesta línia. “En alguns àmbits hem tocat fons i, si seguíssim reduint la despesa en àmbits tan sensibles, podríem traspassar línies vermelles i posar en risc algun servei de cara a la ciutadania”,ha manifestat el president, i ha remarcat que “el Govern no ho vol fer ni ho pensa fer”.
Esforç col·lectiu
En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, el president Mas ha remarcat que aquest pla per al 2012 comportarà dues línies principals d’actuació. D’una banda, ha explicat que “caldrà fer alguns esforços en l’àmbit fiscal i salarial dels empleats públics” i, de l’altra, i per tal d’obtenir nous ingressos, ha dit que“caldrà un esforç de la població en general a través de noves taxes”. Artur Mas ha assenyalat que durant la reunió del Govern ha donat instruccions a la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, per tot el que afecta a la Funció Pública i al conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, pel que fa als pressupostos de la Generalitat per al 2012.
El president Mas ha assenyalat que l’any vinent també s’eliminarà una paga extra als alts càrrecs, com es farà enguany amb la de Nadal, “perquè el Govern ha de donar exemple en un moment en què demanem esforços col·lectius”. Pel que fa a la reducció dels ingressos als empleats públics de la Generalitat, el cap de l’Executiu ha dit que “serà moderada”, però que “és un sacrifici que haurem de demanar”.Artur Mas ha matisat que si el nou Govern central decidís també prendre una mesura en aquesta línia, la de la Generalitat “quedaria subsumida en aquesta, és a dir, que no es duplicaria”.
Respecte al segon gran eix d’actuació, la corresponsabilització en el manteniment dels serveis públics essencials, el president Mas ha indicat que pot afectar taxes com el cànon de l’aigua, el transport públic, les matrícules universitàries o el preu de la benzina. En l’àmbit de la salut, el president ha anunciat la possible introducció d’un tiquet moderador “per evitar el sobre ús o mal ús del sistema sanitari”.
A banda, d’aquestes actuacions, el president del Govern ha assenyalat que, “per no haver de demanar més esforços”, la Generalitat farà una política activa de venda de patrimoni públic, des d’edificis fins a algunes empreses que gestionen infraestructures. Artur Mas també ha dit que no hi haurà un increment d’impostos a càrrec de la Generalitat, però que es mantindrà l’IRPF màxim que va aprovar el Govern anterior. Així mateix, ha assenyalat que si el nou Govern espanyol manté l’impost de patrimoni, la Generalitat l’aplicarà.
Ajustament fins a finals de 2012
Després d’aquests dos anys d’ajustaments, 2011 i 2012, el president Mas ha afirmat que “m’atreveixo a dibuixar un horitzó a finals de 2012 en què, si les coses es mantenen com fins ara, podria dir que tota la política d’ajustaments ja s’ha fet”. “Espero en dos anys poder posar ordre i complir amb el que se’ns demana des de Brussel·les”, ha reblat. El cap de l’Executiu ha augurat que, si la situació general no empitjora, “a partir del 2013 podríem entrar en una fase de més normalitat, que no vol dir de grans alegries, perquè la purga dura anys, però dins de la purga hi ha fases, i la més suau serà a partir del 2013”.
El cap del Govern ha assenyalat que totes aquestes mesures s’han pensat per a “la pitjor de les situacions”, és a dir, amb un creixement zero de l’economia i en el cas que el Govern central no pagui el fons de competitivitat. Artur Mas ha dit que si el nou Govern espanyol “no paga el fons de competitivitat el 2012 com a molt haurà de fer-ho el 2013” i ha anunciat que “sobre tot això plana també el pacte fiscal, que difícilment tindrà solució en quinze dies, però l’actual Govern de la Generalitat no afluixarà en aquest tema, perquè tots aquests sacrificis que em veig obligat a demanar no hauria de demanar-los si la Generalitat tingués el pacte fiscal”.
En aquest sentit, el president ha remarcat que “el pacte fiscal serà condició sine qua non per col·laboracions de fons en la política espanyola” i ha advertit que“és de les poques oportunitats que té l’Estat espanyol per refer les relacions amb Catalunya d’una manera tranquil·la i serena”. Artur Mas ha explicat que, per Catalunya, el pacte fiscal “és just i necessari plantejar-lo”, i per la resta d’Espanya“és una oportunitat que no haurien de malmetre”.
Pel que fa als pressupostos de la Generalitat per l’any vinent, el president ha demanat de nou responsabilitat als partits polítics, precisament pel fet que “no són uns pressupostos de lluïment”, sinó que “demanen sacrificis i esforços a tothom”.“És un camí dur i lent, però m’agradaria que hi hagués aquest consens ampli consens en la política catalana”, ha assegurat, remarcant que “és un camí obligat si volem un futur millor”. En aquest sentit, el president ha demanat tenir en compte els resultats electorals de diumenge, que demostren que “la línia de la seriositat i la responsabilitat, encara que sigui dura, és una línia que la gent entén”.