Pàgines

Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 11 de gener del 2012

Pagament de la paga extra.

La Generalitat hauria pogut evitar si hagués volgut la polèmica pel pagament de la paga extra de Nadal perquè tenia diners per haver-ho fet en els terminis habituals. Segons ha pogut saber EL TRIANGLE va ser el secretari general de Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, qui va ordenar frenar el pagament mentre des del departament d’Economia se li informava que es podia fer l’abonament de la paga sencera.

Homs va optar per mantenir la tensió amb els sindicats de la funció pública i fer un avís a navegants per tal que els funcionaris tinguessin present que això podria tornar a passar més endavant i que per tant convindria que fossin més dòcils davant les retallades que el Govern els vol imposar.

No obstant això, aquesta decisió ha estat qüestionada per alguns experts que consideren que quan la Generalitat al pròxim del mes de maig haurà de tornar a col·locar bons públics tindrà dificultats per vendre’ls. Una administració que no és capaç de pagar les nòmines dels seus empleats difícilment pot generar la confiança financera suficient en els potencials inversors. Per això l’aposta per la crispació que ha fet Homs en aquest cas, podria girar-se-li en contra si el Govern no aconsegueix vendre tota l’emissió de deute públic.