Pàgines

Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 3 de febrer del 2012

PROPOSTA DE JORNADA I HORARI NORMAL DE TREBALL PRESENTADA PER L'ADMINISTRACIÓ

NOTA INFORMATIVA SOBRE LA PROPOSTA DE JORNADA I HORARI NORMAL DE TREBALL PRESENTADA PER L'ADMINISTRACIÓ A LA MESA SECTORIAL DE NEGOCIACIÓ DEL PERSONAL D'ADMINISTRACIÓ I TÈCNIC (02.02.12)

En el dia d'avui s'ha reunit la mesa sectorial de negociació del personal funcionari i interí d'administració i tècnic per tal de negociar la proposta de jornada i horari normal de treball presentada per l'Administració i que consta en el quadre adjunt. L'objectiu d'aquesta convocatòria és iniciar tots els tràmits necessaris per a la implementació del nou horari i les mesures de flexibilitat que contemplarà.
Les organitzacions sindicals han rebutjat negociar cap aspecte de la proposta d'horaris presentada per l'Administració, amb l'argument que volien tornar a negociar les mesures que s'han incorporat en els projectes de llei de pressupostos i mesures per al 2012 i que ja van ser objecte de negociació per la Mesa General de Negociació de l'Empleat Públic. L'Administració, davant d'aquesta petició, ha manifestat que està en disposició de negociar els diferents aspectes que es puguin derivar de l'aplicació de les mesures, però que no és possible negociar un tema que ja ha estat objecte de negociació en una Mesa d'àmbit superior.

HORARI NORMAL DE TREBALL

- Horari de permanència obligatòria: de 9 a14 hores de dilluns a divendres.

- La resta de l'horari setmanal (10 hores en període d'estiu, Setmana Santa i Nadal i 12,5 hores la resta de l'any), a desenvolupar entre les 8 i les 19 h.

- Els funcionaris han de manifestar un cop l'any l'horari que volen desenvolupar i aquestes sol·licituds han de ser autoritzades/denegades pel Departament en atenció a les necessitats del servei.

- El nombre d'hores màxim a treballar en un dia és de 9 h. i 30 minuts.

- Si es treballa en horari de tarda el nombre mínim d'hores a treballar per la tarda és d'1 hora i 30 minuts.

PAUSA PER DINAR

- La pausa per dinar entre l'horari de matí i l'horari de tarda és de 30 minuts mínim.

- Si l'horari comporta prestar serveis més enllà de les 15,30 h. s'haurà d'haver fet prèviament la pausa per dinar.

FLEXIBIILITAT HORÀRIA

- Els funcionaris que optin per entrar a treballar fins a les 8,30 h. tenen dret a 30 minuts de flexibilitat en l'horari d'entrada al matí que ha de ser recuperat el mateix dia en finalitzar la jornada.

- Els funcionaris amb fills menors de 12 anys poden optar per començar la seva jornada diària fins a 30 minuts després de l'inici de l'horari de permanència obligatòria, que s'ha de recuperar el mateix dia en finalitzar la jornada.

COMPACTACIÓ DE LA REDUCCIÓ DEJORNADA PER TENIR CURA DE FILL

- Es pot compactar el primer any de reducció de jornada per tenir cura de fill, percebent el 80% o el 60% en funció que s'opti per compactar un terç o la meitat de la jornada.

ASSUMPTES PERSONALS

- Els 6 dies d'assumptes personals equivalen a 45 hores.

REDUCCIÓ DE JORNADA PER INTERÈS PARTICULAR

- S'eliminen les restriccions de nivell per poder gaudir d'aquesta reducció de jornada i es possibilita la reducció d'un 15% de la jornada.

DEDUCCIONS PER ABSÈNCIES INJUSTIFICADES

- Es regula el procediment garantint l'audiència de l'interessat.