Pàgines

Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 26 de gener del 2012

Nota sobre la reducció de jornada

Nota sobre la reducció de jornada prevista a la disposició transitòria 5a del Projecte de llei de mesures econòmiques, financeres i de creació de l’impost sobre estades en establiments turístics

En l’actual context economicofinancer, la necessitat inajornable de reducció del dèficit ha fet necessari impulsar mesures d’ajustament en el capítol de despeses de personal dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya. La situació d’extrema emergència de les finances públiques ha requerit posar en marxa actuacions immediates en aquesta matèria, i el conjunt de mesures incorporades als projectes de llei de pressupostos de la Generalitat per al 2012 i de mesures fiscals i financeres obeeixen a aquesta finalitat. Totes aquestes mesures d’ajustament van ser objecte d’un procés negociador que es va dur a terme durant el mes de desembre passat en l’àmbit de la Mesa General dels Empleats Públics de l’Administració de la Generalitat.

En el si de la negociació es va plantejar la proposta de revisar les plantilles i com afectava aquesta revisió als llocs de treball ocupats per personal interí en serveis generals. L’objectiu era racionalitzar i reduir costos per tal de donar compliment als compromisos d’estabilitat pressupostària i reducció del dèficit. Amb la finalitat de mantenir el màxim de llocs de treball possible, i fruit del debat de la proposta, es va adoptar per part de l’Administració el compromís de no amortitzar, per raons pressupostàries, cap lloc de treball de caràcter estructural ocupat per personal interí, si bé efectuant, com a mecanisme de compensació, la reducció de jornada amb reducció proporcional de les retribucions del personal interí del col·lectiu d’administració i tècnic, sense afectació dels serveis d’atenció a la ciutadania.

Per tal de concretar amb més precisió l’abast i l’aplicació de la mesura, convé fonamentar- ne els trets essencials:

a)    Salvaguardar de la correcta prestació dels serveis públics.
b)    Objectivar la seva implantació a través de l’estudi de càrregues de treball amb reordenació dels efectius disponibles.
c)    Evitar possibles situacions d’impactes desiguals entre diferents grups i col·lectius.
d)    Concretar-ne la temporalitat.

Amb aquesta finalitat, el Govern ha presentat, a través de la vicepresidenta i consellera de Governació i Relacions Institucionals, una proposta d’esmena de la disposició transitòria cinquena del Projecte de llei de mesures fiscals i financeres, mitjançant la qual el Govern elaborarà un pla d’ocupació que ha d’incloure, entre altres instruments de racionalització del personal i reordenació de tasques i funcions de la totalitat de llocs de treball, la prestació de serveis a temps parcial, i, en concret, la reducció en un 15% de la jornada dels llocs de treball ocupats per personal interí del col·lectiu d’administració i tècnic, amb reducció proporcional de les retribucions.

Aquesta proposta estableix també l’exclusió de l’aplicació de la mesura per a determinats col·lectius (bombers, agents rurals, penitenciaris i veterinaris d’escorxador), i defineix una durada de dos anys per a la mesura, que pot ser modificada per Acord de Govern atenent el compliment dels objectius de reducció del dèficit públic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada